“Këtu kanë mbetur tre rrugë nëse Presidenti do të pranonte këtë gjë, ose njerëzit për ndryshimin të marrin armët, gjë që është e dënueshme dhe e papranuesheme, ose të bëhen skllevër e një regjimi njëpartiak, gjë që e kanë provuar për 40 vite, ose të ikin të gjithë nga Shqipëria. Të treja janë të papranueshme, por ato dy të fundit për mua janë tmerrësisht të papranueshme”,-u shpreh Presidenti gjatë konferencës për shtyp ditën e sotme.

Por zërat për “kapjen e armëve” janë shtuar.

Së fundmi, ish-deputetja e PDIU, Mesila Doda, ka artikuluar pikërisht të njëjtën gjë.Sipas Dodës: Nese Gjykata Kushtetuese zaptohet me force nga kjo maxhorance mbetet vetem rruga e pare qe sot tregoi Presidenti i Republikes, per te gjithe shqiptaret e vertete…

Te gjithe shqiptaret qe ende sot duan te jetojne ne kete vend duhet ti tregojne ketij te çmenduri kuptimin e fjales rezistence… me pushtuesin, shqiptaret dine si duhet te sillen.