Një shqiptare kandidon për një nga postet më të larta në SHBA. Bute Biberaj kandidon për postin e prokurores së Virginias në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Lajmi është bërë i ditur nga prestigjiozja amerikane “Washington Post”, e cila i ka kushtuar një artikull asaj. Washington Post shkruan se Buta Biberaj ka më shumë se 25 vite përvojë në fushën juridike dhe ka punur 11 vite si zëvendës/gjykatëse në Virginia.

Shkrimi në Washington Post:

Avokati i Commonwealth Loudoun, Jim Plowman është duke u larguar nga detyra që ka mbajtur që nga viti 2003. Në vend të tij emërohet avokatja Buta Biberaj. Zonja Biberaj, e cila është marrë me praktikimin e ligjit në Loudoun për më shumë se 25 vite dhe ka shërbyer si gjyqtare zëvendësuese në gjykatën e qarkut, e njeh mirë Virxhinian. Axhenda e saj e fuqishme përfshin përfundimin e lirimit me kusht, sigurimin e më shumë mbështjeje për viktimat dhe kontributin që ka dhënë për shkollimin në burgje përmes partneriteteve me shkollat, zyrtarët e komunitete dhe drejtuesit e bizneseve.

loading...

Po kush është Buta Biberaj?

Buta Biberaj ka lindur në Mal të Zi dhe është me prindër shqiptarë. Ajo u rrit në Bronx të New York City që nga moshat 2-vjeçare deri në 20 vjeç, kohë kur u transferua në Fairfax County, Virginia. Buta u transferua nga Fairfax në Qarkun Loudoun në 1996 dhe aktualisht banon në rrethin Blue Ridge. Ajo është një nga tetë fëmijët në një familje të madhe që ka 19 nipër dhe mbesa. Shumica e familjes Biberaj banojnë në Qarqet Loudoun dhe Fairfax.

Buta është kandidatja më e kualifikuar, që udhëheq me zgjidhje të dhembshur dhe me sens të përbashkët. Ajo do të ndjekë me forcë krimin e dhunshëm për të na mbajtur të sigurt. Për kundërvajtje të nivelit të ulët, ajo do të avokojë për zgjidhje të bazuara në komunitet për të rehabilituar shkelësit dhe për t’i mbajtur familjet dhe komunitetet të paprekura. Ajo është një banore 23-vjeçare e Dulles dhe firma e saj juridike ka qenë e vendosur në Leesburg që nga viti 1993. Gjatë njëmbëdhjetë viteve të shërbimit si gjykatëse zëvendësuese, ajo kryesoi qindra çështje penale dhe civile. Ajo do të bëjë punën e vështirë për të balancuar sigurinë dhe gjithëpërfshirjen me përdorimin efektiv të burimeve, kështu që secili person merr pasoja dhe trajtim të duhur sipas ligjit“, shkruhet webafqen e Biberajt.

(Dosja.al)

 

loading...