Një regjim ushqimor i varfër me yndyrna ul nivelin e testosteronit tek meshkujt. Dhe kjo rënie nuk duhet nënvlerësuar, pasi mund të sjellë probleme si reduktim të energjisë, dëshirës, luhatje fiziologjike ndër të cilat ulje të dendësisë minerale kockore.

Nga statistikat del në pah se gjatë viteve të fundit është përhapur shumë fenomeni, pra nivel i ulët i testosteronit, madje në SHBA çdo vit kjo diagnozë prek 500 mijë meshkuj.

loading...

Në studim janë analizuar 3100 meshkuj dhe në ato raste kur ushqimi që konsumonin ishte me nivel të ulët yndyror edhe niveli i testosteronit ishte më i ulët.

 

loading...